Viime aikoina on tullut aika vähän jaettua kuulumisia, niin laitetaan asia kerralla kuntoon. Aloittelin tosiaan harjoituskautta minulle epätyypillisen varhain, huhtikuun alkupuolella, sillä halusin saada itseni kuntoon kevään suunnistuksen suurviesteihin. Siinä sivussa tuli juostua pari viestiliiga osakilpailua ja yksi henkilökohtainenkin kisa.

10milassa ankkuriosuus meni hyvin huolimatta lopun hyytymisestä ja aloittelijamaisesta virheestä toiseksi viimeiselle rastille. Venlojen suoritukseenkaan en voi olla kovin pettynyt, koska pystyin nostamaan joukkueen sijoitusta, vaikka tein kolme minuuttia virhettä. Molemmista jäi kuitenkin rutkasti hampaankoloon, sillä paljon parempaankin olisi ollut mahdollisuuksia. Keväällä ehti jo ajoittain epätoivo hiipiä suunnistuksen ja etenkin juoksuvauhdin suhteen. Ei tällä harjoittelulla juosta porukan mukana. Venlojen viestissä juoksu kuitenkin kulki ja ilman virheitä sijoitus olisi ollut mahdollista nostaa 60 joukkoon. Nyt kolmen minuutin virheiden jälkeen tulin vaihtoon sijalla 85. nostaen 4 sijaa.

Kouvolan Suunnistajien Venlojen 1. joukkue

Tällä hetkellä juoksu siis kulkee kuin unelma ja syy siihen lienee aika selvä, sitä on tullut tehtyä. Suunnistuksen ohella tuli keväällä juostua neljä mattotestiä ja tehtyä samalla jalkojen voimatestejä. Osallistuin hyvin mielenkiintoiseen yliopiston tutkimukseen kuukautisten vaikutuksesta suorituskykyyn. Siitä sai mielenkiintoista dataa itselle jo nyt ja lisää on tulossa, kun analyysit etenevät. 

Juoksun lisäksi onnistumisen elämyksiä olen saanut uudesta tuttavuudesta SUP-lautailusta. Tai olenhan sitä jo aikaisemmin testannut, mutta nyt ostin oman laudan ja sen myötä on tullut tehtyä muutama melkoinen seikkailu. Rovaniemellä saatiin kokea miltä tuntuu mennä jokea vastavirtaan ja vastatuuleen. Levillä otettiin tuntumaan koskisuppailuun ja 20km lenkistä tulikin 37km kiitos teidenpäähän laitettujen puomien ja Tuulin optimistisen matka-arvion. No perillä olin aivan poikki, mutta samalla tyytyväinen, olin tehnyt 6 tunnin treenin. Välillä kun ne yli 2h lenkit tuntuu taistelulta, oli tämä 6h melkoinen saavutus, vaikka osa matkasta oli aika kevyttä lipsuttelua myötävirrassa sai siinä ihan töitäkin tehdä. Jos joku haluaa tulla haastamaan suppauksessa niin antaa tulla vaan 🙂

Tuuli huiman ristiaallokko taipaleen jälkeen

Juoksun ja suppauksen lisäksi olen kehittynyt myös verkko palavereissa, niitä kun on riittänyt melkein joka viikolle koulun verkkokurssien ja urheilupalavereiden myötä. Myös luonnon arvostus sekä siellä vietetty aika on lisääntynyt viime kuukausina ja olen salaa alkanut haaveilla vaellusretkestä. Välillä, tai oikeastaan koko kevät ja kesä on ollut aika haipakkaa, mutta jatkan silti hyvillä mielin kohti tulevien viikkojen haasteita. Loppukesän suunnitelmat ovat aika selvät, sillä tänä kesänä pitäisi kehittyä vielä ainakin rullahiihdossa, englannissa ja taulukkolaskennassa. Ja oletettavasti myös sosiaaliset taidot tulee kehittymään, kun lähden ensi viikoksi vetämään riparia.

Kannattaa keskittyä asioihin, joissa haluaa päästä eteenpäin!

-Mirka